Main menu
Καλώς ορίσατε στη σελίδα του Ναού μας
Δραστηριότητες του Ναού

Αγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς Επίσκοπος Σαγκάης και Σαν Φρανσίσκο

                                                                    
 
2 Ιουλίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά  εν πρώτοις την Κατάθεση της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου. Ακόμα τιμά έναν Νεοφανή Άγιο Ιεράρχη, τον Άγιο Ιωάννη  επίσκοπο Σαγκάης και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Σαν Φρανσίσκο τον Μαξίμοβιτς. 
 Ο Άγιος Ιωάννης κοιμήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1966. Είχε πάει στο Σιάτλ μαζί με την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας του Κούρση. Μόλις τελείωσε την Θεία Λειτουργία και αφού πέρασε 3 ώρες προσευχόμενος μέσα στο ιερό, πήγε στο δωμάτιο του να ξεκουραστεί. Κάθισε στην πολυθρόνα του και στις 4 παρά δέκα το απόγευμα κοιμήθηκε τον αιώνιο ύπνο ήρεμα χωρίς πόνο. Ο Άγιος Ιωάννης προγνώριζε την ημέρα του θανάτου του και είχε προετοιμαστεί όπως οι μεγάλοι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Γι' αυτό και εκείνη την ημέρα του θανάτου του έστειλε ένα γράμμα, στέλνοντας για τελευταία φορά την ευλογία του στις μοναχές της Λέσνα στην Γαλλία που τόσο πολύ τον είχαν βοηθήσει και εξυπηρετήσει. Σχεδόν 24 ώρες αργότερα το σώμα του έφθασε στον Καθεδρικό Ναό του Σαν Φρανσίσκο που ο ίδιος είχε ολοκληρώσει. Τον προϋπάντησαν οι κληρικοί και έγινε ολονύχτια αγρυπνία που κράτησε 4 ώρες.
Μετά το τελευταίο ασπασμό έγινε 3 φορές η λιτάνευση του Ιερού λειψάνου του γύρω από τον Ναό. Το φέρετρο το βάσταζαν ορφανά που ο Άγιος είχε σώσει και μεγαλώσει στην Σαγκάη. Ένας Ιεράρχης παρομοίασε την λιτάνευση του Αγίου με την λιτάνευση του Επιταφίου του Χριστού την Μεγάλη Παρασκευή. Ετάφη στις 7 Ιουλίου το απόγευμα σ' ένα μικρό υπόγειο παρεκκλήσιο κάτω από το Ιερό.
Το φθινόπωρο του 1993 η Σύνοδος των Επισκόπων της Αμερικής με υπεύθυνο τον Αρχιεπίσκοπο Αντώνιο του Σαν Φρανσίσκο, άνοιξε τον τάφο του και βρήκαν το σώμα του άφθαρτο. Ένα χρόνο αργότερα, στις 2 Ιουλίου του 1994 ανακηρύσσεται επίσημα Άγιος.
Επειδή ο Άγιος Ιωάννης ταξίδευε συχνά αεροπορικώς, θεωρείται προστάτης των ταξιδευόντων αεροπορικώς.

Για την Ελεημοσύνη

Η ελεημοσύνη στους απόρους αδελφούς μας αρχίζει από την καρδιά μας και τελειώνει στο χέρι μας.Οπως είναι γραμμένο  ουκ αποστερξεις την καρδίαν  σου  οδηγεί  στο ου μη συσφιγξεις την χείρα σου .Όταν ανοίγεται και πλαταίνει η καρδιά σου από την αγάπη που αισθάνεσαι για τον αδελφό σου πώς είναι δυνατόν να σφίξεις το χέρι σου και να μην το απλώσεις για να συντρεξεις στην ανάγκη που βρίσκεται ο ανήμπορος αδελφός μας;
Καρδιά  και  χέρι πάνε μαζί και έτσι κάνουν την τέλεια και ολοκληρωμένη αγάπη.
                      

ΕΝΟΡΙΑΚΌ ΣΥΣΣΊΤΙΟ ΑΓΊΟΥ ΑΘΑΝΑΣΊΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΤΡΊΤΗ 30 ΙΟΥΝΊΟΥ 2020

Τελευταία μέρα του ΙΟΥΝΊΟΥ σήμερα μα και Τελευταία μέρα για το ΕΝΟΡΙΑΚΌ ΣΥΣΣΊΤΙΟ της φετινής χρονιάς. 
Οι εκλεκτοί  επίτροποι της Εκκλησίας μας κ.Μιχάλης και κ.Γιωργος μαγείρεψαν με πολύ αγάπη και μεράκι κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο. 
Επιδόρπιο: Γλυκό μωσαϊκό από τα άξια χέρια της ΑΝΝΑΣ  ΝΙΚΗΣ που είναι μαθήτρια Λυκείου στο Κολλέγιο Αθηνών και ενοριτισσα μας.Την ευχαριστούμε πάρα πολύ που και σήμερα Τρίτη θυμήθηκε τους  32  ανήμπορους αδελφούς μας για να τους γλυκάνει. 
Συνοδεύτηκε βέβαια και από μήλο Γκραν  Σμιθ Λάρισας. 
Τα υλικά σήμερα του συσσιτίου τα προσέφερε ο αγαπητός και εκλεκτός ενοριτης μας γιατρός κ. Τάσος. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και ευχόμαστε ο Τριαδικος Θεός με τις πρεσβείες του πολιούχου μας Αγίου Αθανασίου να του χαρίζει υγεία αδιαπτωτη και πνευματική δύναμη για το καλό της ενορίας μας. 
Το συσσίτιο της ενορίας μας Θεού θέλοντος και ευδοκουντος θα λειτουργήσει με την δικη σας προσφορά και αγάπη από  τον Οκτώβριο.
KΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
 

Αγιος Παίσιος Αγιορείτης για τον Θυμό

Όταν ήμουν στο Σινά, ήταν εκεί και ένας λαϊκός .Στρατή τον έλεγαν - που, αν τον φώναζες: κύριε Στρατή», σου έλεγε: 
Αμαρτωλό Στρατή, να λες, αμαρτωλό Στρατή». 
 Όλοι έλεγαν: Τι ταπεινός που είναι!
 Ένα πρωί τον πήρε ο ύπνος και δεν κατέβηκε στην Εκκλησία. 
 Πήγε λοιπόν κάποιος να τον ξυπνήσει. 
 «Στρατή, του λέει, ακόμη κοιμάσαι; 
τελείωσε και ο Εξάψαλμος, δεν θα έρθεις στην Εκκλησία;»
 Οπότε εκείνος βάζει κάτι φωνές... 
 Εγώ έχω περισσότερη ευλάβεια από σένα και ήρθες να μου πεις να κατέβω στην Εκκλησία;
 Έκανε σαν τρελλός...
 Μέχρι που πήρε το κλειδί από την πόρτα - ήταν από εκείνα τα κλειδιά τα μεγάλα ,
για να τον χτυπήσει, γιατί θίχτηκε. 
  Τα έχασαν οι άλλοι που τον άκουσαν έτσι να φωνάζει, γιατί τον είχαν για υπόδειγμα, για πολύ ταπεινό. 
  Έγινε ρεζίλι. 
 Βλέπεις τί γίνεται;
  Μόνος του έλεγε, ότι είναι αμαρτωλός, 
αλλά, μόλις θίχτηκε ο εγωισμός του, έγινε θηρίο!