Main menu
Καλώς ορίσατε στη σελίδα του Ναού μας
Δραστηριότητες του Ναού

ΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΜΕΓΆΛΟ ΑΘΑΝΆΣΙΟ ( κεκλεισμένων των θυρών )

 

Η ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ  θα τιμήσει τη μνήμη του πολιούχου και προστάτη της ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ως εξής:
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Ιανουαρίου 2021
(Παραμονή) και ώρα 18.00  Πανηγυρικός Εσπερινός.
ΔΕΥΤΕΡΑ 18 Ιανουαρίου 2021
Ώρα 07.00 έως 9.45  Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Όλες οι ακολουθίες θα τελεστούν χωρίς την παρουσία πιστών και θα μεταδίδονται ζωντανά από το κανάλι μας στο YouTube.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 19.00 το βράδυ, ο ναός μας θα είναι ανοικτός και θα μπορούν οι ενορίτες μας και οι προσκυνητές να προσέρχονται για προσκύνηση του ιερού λειψάνου του Μεγάλου Αθανασίου, τηρώντας τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα προστασίας και διαφύλαξης από τη μάστιγα του κορωνοιου, φέροντες οπωσδήποτε μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις κατά την προσκύνηση και την αποχώρηση, για την αποφυγή συνωστισμού και προστασία της δημόσιας υγείας.

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΣΊΤΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΠΈΜΠΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2021 Απόδοσις εορτής Θεοφανείων. Αγίας Αγνής Μάρτυρος. Αγίας Νίνας Ισαποστόλου και Φωτίστριας της Γεωργίας

Και σήμερα, η λειτουργία του συσσιτίου της ενορίας μας, συνεχίστηκε κανονικά.

Το μενού ήταν Πλούσιο: Λαζάνια με κιμά και κρέμα μπεσαμέλ.
Σαλάτα εποχής: Λάχανο άσπρο και κόκκινο.
Φρούτο εποχής: Πορτοκάλι Ναυαρίνου. 🍊

Τα υλικά και το μαγείρεμα, ήταν μια ευγενική προσφορά της αγαπητής και εκλεκτής ενορίτισσας κ. Κανέλλας.

Το σερβίρισμα όπως πάντα από τους αγαπητούς μας επιτρόπους, Γιώργο και Θανάση και τον πάντα πρόσχαρο νεωκόρο μας, Πέτρο.

Τους ευχαριστούμε θερμά όλους και ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός με τις πρεσβείες του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πολιούχου και Προστάτου της ενορίας μας και της Αγίας Νίνας της Ισαποστόλου και Φωτίστριας της Γεωργίας, να τους χαρίζει δύναμη και υγεία αδιάπτωτη.

 

 

 

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΣΊΤΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΤΡΊΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2021 Αγίας Τατιανής Μάρτυρος

Το πρώτο συσσίτιο της ενορίας μας για το έτος 2021.

Το μενού Πλούσιο: Μπριζόλα χοιρινή με πατάτες φούρνου. Σαλάτα εποχής: Λάχανο άσπρο και κόκκινο. Φρούτο: Μπανάνα και Επιδόρπιο: Κουραμπιές.
Το γεύμα αγάπης του συσσιτίου μας, ήταν μια προσφορά της αγαπητής και εκλεκτής ενορίτισσας κ. Μαρίας, στη μνήμη των γονέων της αείμνηστων ΦΩΤΊΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΎΛΑΣ.
Τα μαγείρεψαν οι άξιες μαγείρισσες και αγαπητές ενορίτισες ΙΩΆΝΝΑ ΚΑΙ ΕΙΡΉΝΗ.
Το σερβίρισμα όπως πάντα από τους αγαπητούς μας επιτρόπους, Γιώργο και Θανάση.

Τους ευχαριστούμε θερμά όλους και ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός με τις πρεσβείες του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πολιούχου και Προστάτου της ενορίας μας και της Αγίας Τατιανής, να τους χαρίζει δύναμη και υγεία αδιάπτωτη.

 

 

Εις μνημόσυνον αιώνιον + ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΥ (+2021) ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΟΥ ΤΗΣ Μ.Τ.Χ. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΩΝ/ΛΕΩΣ

 

Ήταν Σεπτέμβριος του 1981. Φοιτητής στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης “ετών 20”. Ερχόμενος με το τραίνο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσω μαθήματα στο πανεπιστήμιο, βρίσκομαι έξω από την Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης, Κυριακή προ της Υψώσεως, πριν χτυπήσει η πρώτη καμπάνα, για να λειτουργηθώ και να ακούσω τον μεγάλο Πρωτοψάλτη και δάσκαλό μου ΧΑΡΙΛΑΟ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟ.

Μετά τον εξάψαλμο ανεβαίνει, ως είθισται, ο Άρχων στο αναλόγιο, με βλέπει και μ’ ένα νεύμα του με προσκαλεί να ανέβω δίπλα του.

Κάποια αρχαία ρήση λέγει: «ου παντός πλειν εις Κόρινθον». Εκτός από την κατά λέξη πραγματική της έννοια θα μπορούσε να νοηθεί η ρήση αυτή και αλληγορικά.

Δεν είναι δηλαδή για τα κότσια του καθενός η προσπέλαση σ’ έναν τέτοιο μεγάλο Πρωτοψάλτη που επιχειρείται σκέφτηκα. Όμως υπακούοντας, ανέβηκα στο αναλόγιο και ο Άρχοντας, ο τελευταίος των γιγάντων της Βυζαντινής μουσικής, Χαρίλαος Ταλιαδώρος, μ’ έμαθε να κάνω μακροβούτια στα βαθιά νερά της Βυζαντινής Μουσικής, δίνοντάς μου να αναγνώσω και τον Απόστολο εκείνης της Κυριακής.

Η παρακαταθήκη που μας άφησε ο μεγάλος δάσκαλος και Πρωτοψάλτης Χαρίλαος Ταλιαδώρος, συνοψίζεται στο τρίπτυχο:

Αρχοντιά της Ρωμιοσύνης,

Μεγαλοπρέπεια εκτέλεσης και

Ερμηνευτική απόδοση των Ύμνων.

Σ’ αυτή τη στιγμή του αποχωρισμού από τη ζωή αυτή, του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Χαρίλαου Ταλιαδώρου, η οδυνηρή βίωση του γεγονότος αυτού, επιβάλει «καθώς πρέπει τοις μαθηταίς» να αναφωνήσουμε όλοι εν ενί στόματι και μια καρδία το «Χριστός σε αναπαύσοι εν χώρα ζώντων και πύλας Παραδείσου ανοίξοι σοι…» εκεί στην «λαμπροτέρα ηλίου γή, την μονήν των λευχειμόνων αγγέλων» να υμνεί και να ψάλει ασιγήτως και απαύστως στην ουράνια Θεία λειτουργία όπου ήχος καθαρός εορταζόντων.

 

Πρωτοπρεσβυτερος Λάμπρος Ανδρεάκης

Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου Χαλανδρίου