Main menu
Καλώς ορίσατε στη σελίδα του Ναού μας
Δραστηριότητες του Ναού

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ (Κυριακή 3-10-2021)

     Στην ενορία μας σήμερα Κυριακή 3 Οκτωβρίου του 2021, εγκαινιάστηκε το Ενοριακό πάρκο και έγινε ο αγιασμός για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς 2021-2022.
     Ο προϊστάμενος του ναού μας, π. Λάμπρος Ανδρεάκης, είπε δυο λόγια για το Ενοριακό πάρκο που αφιερώθηκε στη μνήμη του αειμνήστου Εκκλ. επιτρόπου Αντωνίου Καλογήρου.
     Άρχισε με τα λόγια του Απ. Παύλου "Δόξα και τιμή και ειρήνη παντί τω εργαζομένω το αγαθόν" (Ρωμ. 2, 10-16).
Δόξα και τιμή και έπαινος στον καθένα άνθρωπο που κάνει το καλό μας παραγγέλει ο Απ. Παύλος.
Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τότε που έφυγε για την αιωνιότητα ο εκλεκτός εκκλησιαστικός επίτροπος και αξιαγάπητος ενορίτης μας Αντώνιος Καλογήρου.
     Προσωπικά είχα μία τέτοια σχέση με τον αείμνηστο Αντώνη και την οικογένειά του - σχέση ενισχυμένη επι πλέον και με πνευματική <<κουμπαριά>> - που αισθάνομαι την ανάγκη να πω δυο λόγια, με τρόπο αυθόρμητο.
     Κατ' αρχάς να πω ότι λίγο <<ξαφνιάστηκα>> με την αιφνίδια κοίμησή του και ο θάνατος του, μάλλον μας άφησε όλους εμβρόντητους. Βέβαια όλα αυτά, ανθρωπίνως νοούνται, δεδομένου ότι κατά τον ψαλμό (ψαλμικό) <<Του κυρίου αι διέξοδοι, του θανάτου>>. Κατά δεύτερο ο Αντώνης, αγάπησε το Θεό από μικρή ηλικία, ζυμώθηκε μέσα σε εκκλησιαστικό περιβάλλον και απέκτησε βαθύ σεβασμό σε κάθε εκκλησιαστικό πρόσωπο και πράγμα και είχε γνήσιο και ανεπιτήδευτο εκκλησιαστικό φρόνημα. Πολύ καλός οικογενειάρχης και πολύτεκνος πατέρας με τέσσερα αγόρια που μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο Ρένα, τα αναθρέψανε κάτω από την καμπάνα της εκκλησίας μας. Καλωσυνάτος, ανοιχτόκαρδος, μειλίχιος, γενναιόδωρος και πάντα πρόθυμος να κρατά ανοιχτές τις πόρτες της εκκλησίας μας. Πάντοτε μου ανέφερε για την επιθυμία του να βοηθήσει να γίνει η ενορία μας πρότυπη. Γι' αυτό εδώ και 30 χρόνια περίπου με δική του πρωτοβουλία πήρε το σκαπτικό μηχάνημα του Δήμου Χαλανδρίου και διαμόρφωσε τον συγκεκριμένο χώρο πίσω από το ιερό, που ήταν εγκαταλελειμένος, γεμάτος πέτρες, τσιμέντο, χορτάρια, σκουπιδότοπος και επικίνδυνος. Επιστράτευσε τον οδηγό φίλο του με το φορτηγό και έφερε 10 φορτηγά χώμα από την Παιανία για να το μπαζώσει και να φθάσει σ' αυτή τη μορφή που το βλέπουμε σήμερα. Αξιώθηκε να το δει και να το καμαρώνει και πολύ χάρηκε που ο ναός μας το χρησιμοποιεί σε διάφορες εκδηλώσεις.
     Ας είναι αναπαυμένη αιωνίως η ψυχή του.
     Η μνήμη του έστω αιώνια αγήρως, και άληστος. Ευχόμαστε ως ενορία ολόψυχα στη σύζυγό του και αγαπητή μας Ρένα και στα τέσσερα παιδιά του να έχουν την ευχή του πατέρα τους, που τόσο μόχθησε στη ζωή του για όλη την οικογένειά του και για την εκκλησία μας.
Τους Ευχαριστούμε πολύ και τους επαινούμε δίκαια γιατί συνεχίζουν αυτή την παράδοση της προσφοράς προς την εκκλησία μας του αείμνηστου πατέρα τους. Τα μαρμάρινα τραπέζια που κοσμούν το ωραίο πάρκο της ενορίας μας είναι προσφορά της οικογένειας του.
Για όλους αυτούς τους λόγους, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021, πήρε την απόφαση ομόφωνα να αφιερώσει το Ενοριακό Πάρκο που βρίσκεται όπισθεν της κόγχης του ιερού βήματος στο όνομα και στη μνήμη του αειμνήστου Αντωνίου Καλογήρου, ο οποίος διετέλεσε εκκλησιαστικός επίτροπος στο ναό μας που με δικές του ενέργειες και προσωπική του εργασία και με τη συνεργασία του τότε Δημάρχου Χαλανδρίου Κώστα Παττακού διαμόρφωσε στη σημερινή του μορφή το Ενοριακό Πάρκο. Είναι μία ελάχιστη τιμή στον ενορίτη μας και Εκκλησιαστικό επίτροπο με την ευκαιρία του τριετούς μνημοσύνου του εκ μέρους της ενορίας μας, να αφιερωθεί το πάρκο αυτό εις μνήμην Αντωνίου Καλογήρου.